به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر، صبح امروز طی مراسمی کتابخانه عمومی شهید شیخ حسین چاهکوتاهی شهر بوشهر همزمان با هفته دولت با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر، مدیرکل امور اجتماعی استانداری، مدیرکل اداری و مالی استانداری، فرماندار بوشهر، مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان، رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر، سرپرست سازمان تبلیغات اسلامی استان، جمعی از سایر مسئولین و نویسندگان و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی افتتاح شد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در این مراسم که در جوار آرامگاه این شخصیت برجسته حوزه مقاومت برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطر شهدا به ویژه یاد شهید رجایی و شهید باهنر گفت: کتاب به اندازهای مهم است که خداوند آخرین معجزه خود را قرآن قرار داده است.
آیتالله غلامعلی صفاییبوشهری ادامه داد: خرسندم که امروز شاهد گشایش یک کتابخانه در شهر بوشهر هستیم که به نام یک شهید شاخص و اسطوره حماسهآفرین؛ شیخ حسین چاهکوتاهی مزین شدهاست. الحمدالله این احیاگری به رنگ کتاب و کتابخانه و نام شهید یک مجموعۀ بسیار خوبی رقم زده است، بابت این کار بزرگ فرهنگی از متولیان این امر و خانواده معزز شهید شیخ حسین چاهکوتاهی قدردانی میکنم.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر افزود: شهر بوشهر همیشه در حوزههای زیرساختی با مشکل مواجه است. در حقیقت ما همیشه اسمی داشتیم ولی امکاناتی نداشتیم، به همین دلیل یکی از کارهای مهم در این شهر، توسعه زیرساختی بهویژه در حوزه فرهنگ و کتابخوانی نظیر کتابخانههای تخصصی و عمومی، موزههای عمومی و تخصصی و... است. الحمدالله در این زمینه طلیعههایی در ۱۰ سال اخیر روشن شده که امیدواریم این کارها استمرار پیدا کند و به سرانجام برسد.
وی بیان کرد: بهویژه در محلات جنوبی شهر بوشهر باید این زیرساختها توسعه پیدا کند؛ چون این محلات در حاشیه قرار گرفته بودند، خیلی مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفتهاند؛ اما در دو سال اخیر خوشبختانه شاهد نگاه ویژه مسئولان و انجام اقدامات خوبی در حوزههای شهری و فرهنگی این محلات هستیم که این اقدامات موجب شده توازن میان محلات شهر برقرار شود.
آیتالله صفاییبوشهری یادآور شد: امروز همۀ مردم بوشهر بهویژه کودکان و نوجوانان و جوانان بایستی از همه امکانات بهخصوص امکانات تحصیلی، کتابخوانی و پژوهشی برخوردار باشند. این آغازی برای کارهای بزرگ است که امیدواریم با اختصاص اعتبار کافی، شهر بوشهر به یک شهر استاندارد تبدیل شود.
وی با تحسین تلاشهای مدیرکل جوان ادارهکل کتابخانههای استان بوشهر در زمینۀ توسعه زیرساختها و فعالیتهای کتابخوانی در سطح استان تاکید کرد: امیدوارم این تلاشها به این منجر شود که بوشهر به عنوان نماد کتاب و کتابخانه شناخته شود.
آیتالله صفاییبوشهری همچنین به ضرورت تألیف کتابهای فاخر در حوزه بوم، فرهنگ و تاریخ استان بوشهر اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه در کنگره علامه بلادی ما در یکی دو سال اخیر، شاهد تألیف آثار شاخص و مقالات باکیفیتی بودهایم.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر گفت: هفتۀ آینده اثری فوقالعاده در حوزه فهرستنگاری و کتابشناسی بر اساس آخرین استانداردهای نسخهشناسی به نام «تصانیفالعلما» با تحقیق ۶ سالۀ روی کتب و نوشتههای علمای بوشهر؛ از زمان ابننوح سیرافی (استاد نجاشی و شیخ توسی) تا علمای عصر حاضر با نظارت بنده منتشر خواهد شد. این کتاب در سطح بینالمللی نوشته است.
وی تاکید کرد: این اثر بیانگر این است که استان بوشهر در حوزه تألیف جایگاه والایی دارد که این زمینه را بزرگانی چون علامه بلادی، شیخ حسن و شیخ عبدالنبی آلعصفور و... هموار کرده است.
نماینده ولی فقیه در بوشهر گفت: برخی از ما ایراد میگیرند که شما از بوشهر خیلی تعریف میکنید! در پاسخ به این عزیزان میگویم که بوشهر گنجی است که مکشوف نشده، هر بار که به این گنج راه پیدا میکنید، به اندکی از مرواریدها و گوهرهای آن را دست پیدا میکنید.
آیتالله صفاییبوشهری در پایان تاکید کرد: از مسئولان فرهنگی استان میخواهم که مجموعه خوبی را برای احیای تاریخ بوشهر تعریف کنند؛ چون در این زمینه مسئولیت سنگینی بر شانه دارند. خوشبختانه حوزه هنری انقلاب اسلامی در این زمینه کارهای خوبی را شروع کرده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر نیز در بخش بعدی آیین افتتاح کتابخانه عمومی شیخ حسین چاهکوتاهی با گرامیداشت هفته دولت و یاد شهدای دولت گفت: این کتابخانه با سفارش آیتالله صفایی بوشهری، نماینده ولیفقیه و امام جمعه بوشهر بهمنظور احیای آرامگاه و فرهنگسرای شیخ حسین چاهکوتاهی که از فعالان جنبش جنوب ایران بود، طراحی و تأسیس شده است.
حیدر راهب ادامه داد: امیدواریم با آغاز فعالیت این کتابخانه بتوانیم به نحو مطلوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی به ساکنان محلات جنوبی شهر بوشهر که در محدوده آرامگاه شیخ حسین چاهکوتاهی قرار گرفتهاند و تا پیش از این از خدمات اجتماعی و فرهنگی محدودی برخوردار بودهاند، خدماترسانی کنیم و عدالت فرهنگی در این منطقه برقرار شود.
وی در معرفی کتابخانه عمومی شیخ حسین چاهکوتاهی توضیح داد: این کتابخانه دارای ۵ هزار کتاب در حوزهها و گروههای سنی مختلف و بخشهای متنوعی شامل بخش مؤلفان و نویسندگان بومی، بوشهرشناسی، دفاع مقدس، نشریات، کودک و نوجوان، مخزن، سالن مطالعه، کتابهای کمکدرسی و تازههای کتاب است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر با تاکید بر اینکه سیستم جستوجوی کتاب این کتابخانه به سامانه کشوری متصل است، افزود: اگر عضو این کتابخانه چنانچه کتابی را در این سامانه جستوجو کند که اینجا موجود نیست، از طریق این سامانه با کتابخانههای دیگر شهر که کتاب مورد نظر وی را دارند، آشنا میشوند.
وی با اشاره به استقبال خوب مردم از راهاندازی این کتابخانه در قسمت جنوبی شهر بوشهر گفت: در همین دو سه روزی که کتابخانه فعال شده، ۱۵۰ نفر عضو گرفته است. قطعا از امروز که این کتابخانه رسما تأسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد، با استقبال بیشتری مواجه خواهد شد.
به گفتۀ مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر، در صورتی که تعداد اعضای این کتابخانه به ۷۰۰ نفر برسد، نوبت دوم این کتابخانه نیز فعال خواهد شد. در حال حاضر کتابخانه شیخ حسین چاهکوتاهی از ساعت ۷ صبح تا ۱۳:۳۰ به ارائه خدمت میپردازد.
راهب در خصوص نامگذاری این کتابخانه بیان کرد: آقای رحیمی، فرماندار بوشهر توجه ویژهای به نامگذاری این کتابخانه داشت و تاکید میکرد که به همان نام شیخ حسین چاهکوتاهی نامگذاری شود؛ چون این شخصیت هر چه در میان خواص شناختهشده است؛ اما در میان عوام ناشناخته باقی مانده، این در حالی است که در جنبش جنوب شخصیتی تأثیرگذار بوده است و به «سالار اسلام» معروف بوده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر یادآور شد: شیخ حسین چاهکوتاهی در کنار رئیسعلی دلواری، غضنفرالسلطنه، مجاهد برازجانی، احمدخان و باقرخان از چهرههای برجسته مقاومت و استعمارستیز جنوب کشور شناخته میشوند که بیش از ۴ سال جانانه در مقابل استعمار انگلیس مبارزه کردند اما اغلب مردم مکان شهادت این عزیزان را حتی نمیدانند که کجاست؟! بنابراین تأسیس این کتابخانه با نام شیخ حسین چاهکوتاهی قدم بزرگی در راستای معرفی این شخصیت بزرگ حوزه مقاومت استان بوشهر و جنوب کشور است.
راهب سپس به کمبود کتابخانه عمومی در شهر بوشهر اشاره و تصریح کرد: اگر مسئولان، خیّرین و مردم مکانهای استاندارادی در اختیار دارند که مناسب راهاندازی کتابخانه است، در اختیار ادارهکل کتابخانههای عمومی بگذارند، ما با تأمین نیرو و منابع و تجهیزات کتابخوانی، کتابخانه را فعال خواهیم کرد.
آیت الله صفایی بوشهری در این مراسم تعداد ۲۰ جلد از کتاب های تألیفی خود را به کتابخانه عمومی شهید شیخ حسین چاهکوتاهی اهدا کرد.
در پایان این مراسم با اهدای لوحی با امضای محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور از خانواده شهید شیخ حسین چاهکوتاهی تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است این کتابخانه واقع در مقبره شهید شیخ حسین چاهکوتاهی واقع در محله امامزاده شهر بوشهر است که دارای ۳۰۰ متر مربع زیر بنا است.
مقبره شیخ حسین چاهکوتاهی که ملک خانواده این شهید بزرگ بوده مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر و در نزدیکی امامزاده عبدالمهیمن واقع شده و این اثر در سال ۱۳۷۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. که طی تفاهم نامه ای، محل این کتابخانه از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر جهت ایجاد کتابخانه در اختیار اداره کل کتابخانه های عمومی استان قرار گرفت.
مخزن کتاب، سالن مطالعه، بخش کودک و نوجوان، نشریات، مرجع، دفاع مقدس و استان شناسی از جمله قسمتهای این کتابخانه عمومی است.
استان بوشهر در حال حاضر دارای ۶۷ باب کتابخانه عمومی نهادی که ۲۱ باب روستایی و ۴۶ باب شهری و همچنین ۱۰ باب کتابخانه عمومی مشارکتی است و بیش از ۴۵ هزار نفر در این کتابخانهها عضویت دارند. همچنین زیربنای کتابخانه های استان با احتساب کتابخانه شهید چاهکوتاهی به ۲۸۸۸۵ متر مربع رسید.
ارسال نظر